Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Maritim Näringslivsstrategi

flickan-och-krabbanEfter mycket hårt arbete från samtliga parter så kan vi nu glädjande nog meddela att strategin är antagen i samtliga kommuner.

Det är många intressen som konkurrerar om havet som resurs. Därför behövs ett gemensamt  förhållningssätt som långsiktigt både skyddar och utvecklar livet på, i och vid havet i norra Bohuslän.

Ett robust, hållbart näringsliv som hittat havets djupa möjligheter. Ett näringsliv i symbios med rekreation och turism där tillståndsgivning är ansvarsfull, väl förberedd, rak och snabb. Samhällen där kommunerna arbetar tillsammans med varandra och med näringslivet i en gemensam planering som värnar den unika miljön och dess möjligheter på ett självklart sätt.

Den maritima näringslivsstrategin är nära sammankopplad och ömsesidigt beroende av den Blå ÖP:n. Initialt har företrädare för branscher kopplade till havet och beroende av havsnära lägen och kvaliteter fått lämna synpunkter i intervjuer, dialoger, eller möten. Detta underlag tillsammans med existerande utredningar, strategier och bakgrundsfakta utgör basen för denna strategi.

Nu kan strategin användas i praktiken för att fortsätta utveckla Bohusläns näringsliv i symbios med havet och mellan olika aktörer. Vi hoppas att detta dokument ska hjälpa näringsidkare, politiker och invånare att ta kloka och långsiktiga beslut med respekt för havet.

 

Strategi och Underlag

Strategin finns i två versioner en kort utan underlaget och en längre omfattande skrift.

2016-06-13_Maritim-Näringslivsstrategi_del1
Antagandehandling och underlag-Maritim-Näringslivsstrategi_hela

 

Uppdaterad av Bozzanova | 14 december 2016

En kommentar om “Maritim Näringslivsstrategi

Kommentering är avstängd