Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Lär dig laga tång – framtidens råvara

Till dig som är kock eller produktutvecklare. Välkommen till en inspirerande dag ledd av Karolina från Garveriet i Floda samt Linnea och
Jonas på Catxalot, i sällskap av 2015 års kock Thomas Sjögren och TV-kocken Paul Svensson.
Den 8e april eller 6e maj kl. 09.00 – 15.30

Tång är hett och har fått mycket uppmärksamhet i matlagningen. För dig som är nyfiken på att lära känna tång lite bättre bjuder vi in till en kurs. Här får du experimentera med olika sorters tång i kalla och varma rätter. Med experterna på Catxalot lär du dig om tångens mångsidighet, hur de ska hanteras och mycket mer. Vi börjar dagen med en tur till havet. Du får låna våtdräkt, plocka tång själv, lära dig identifiera olika ätliga arter, hur tång förökar sig, hur och var olika sorter växer, skördesäsong, näringsämnen i tång och hur de ska skördas. Efter att vi skördat lagar vi mat till vår buffé tillsammans med stjärnkockarna Thomas Sjögren och Paul Svensson.

Läs hela inbjudan här: Inbjudan Laga till tång. indd