Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

I Norra Bohuslän finns fantastiska möjligheter att förverkliga drömmar på, vid och i havet. Precis så som havet har lockat och gett utkomst åt bohusläningar i århundraden kommer det att göra även i framtiden. Men vi måste värna om våra havsresurser. Rena hav och stränder, livskraftiga fisk- och skaldjursbestånd och hållbara ekosystem är de kvaliteter som skapar attraktiviteten och ger förutsättningar för framtida näringar till havs.

Den Maritima näringslivsstrategin och den Blå översiktsplanen är två parallellt framtagna politiska dokument som visar intentionen med våra havsresurser i Norra Bohuslän. Den Blå översiktsplanen bygger på behov identifierade i den Maritima näringslivsstrategin. Strategin baseras på konkretiseringar av de blå samhällsbyggnadsmålen framtagna som grund för strategin och översiktsplanen.
Den Maritima näringslivsstrategin är framtagen på politiskt uppdrag av styrgruppen för Tillväxt Norra Bohuslän vilken inbegriper Strömstad, Tanum, Sotenäs och Lysekils kommuner.

Det drivs ett flertal andra projekt inom Tillväxt Norra Bohuslän som drivs enligt den maritima näringslivsstrategins rekommendationer och mål, till exempel Maritim utveckling i Bohuslän, Granitkusten och Vattenbruk på webben.

Du har väl inte missat vår lilla film om den maritima näringslivsstrategin? Kika på den här:

Ladda ner handlingen i sin helhet här: 2016-12-01_Antagen-Maritim-Näringslivsstrategi_hela
Ladda ner del 1 med avsiktsförklaring och mål här: 2016-12-01_Antagen-Maritim-Näringslivsstrategi_Del-1

Nu finns en ny version av Blå Översiktsplans webbkarta med Rekommendationer och förutsättningar.

Den finner du här: lysekil.maps

Uppdaterad av Bozzanova | 17 maj 2018