Dina synpunkter är fortsatt viktiga!
Beskrivningen av styrkor och svagheter (SWOT-analys) för norra Bohusläns landsbygd är grunden för den utvecklingsplan som är framtagen för nya ansökan.
De utvecklingsbehov som träder fram i analysen hjälper oss att välja ut de insatsområden som är viktigast att jobba med för att utveckla landsbygden i norra Bohuslän på ett hållbart sätt.
Klicka här för fullständig SWOT för Norra Bohuslän.
Du ser vårt förslag till ansökan som lämnades in den 8 dec 2014. Strategi för Bohuskust och Gränsland
Lämna dina synpunkter i kommentarsfältet nedan. Vivälkomnar alla kommentarer, men för att dialogen skall hålla en god ton granskas alla inlägg före publicering.
Tack för ditt engagemang!
Hej!
Har tagit del av er SWOT – analys där jag tycker ni har fått med det mesta.
Det jag vill trycka extra på är vårt breda utbud av föreningar, idrott-, ungdoms-, kultur-, musik-, hembygdsföreningar etc. Flera av dessa föreningar har mycket bra anläggningar. Inte minst idrottsanläggningar, Sparvallen Bohusläns enda kompletta friidrottsanläggning. Våra fina seglarvatten. Strömstads ROddklubbs möjligheter etc. För att inte tala om ”skogen” medtanke på kommande VM i orientering, 2016.
Samtidigt är det viktigt att notera att vi har flera fotbollsplaner som håller på att läggas ner p.g.a. att berörda föreningar inte längre bedriver någon aktiv verksamhet längre t.ex. Fjällbacka IK och Rabbalshede IK. Här krävs det någpon form av nystart. Möjlighet till samverkan med flera andra organsationer, en möjlighet till integration med ”nysvenskar”, anläggningen och lokaler finns redan?
Här finns stora möjligheter till integration, skapa nätverk med hjälp våra alternativa organisationer i våra små samhällen!?
Inte minst genom möjligheten till att anordna olika former av ungdomsläger etc. när vi i första hand under sommarhalvåret har lediga anläggningar, Sparvallen, Strömsvallen, idrottshallar, fotbollsplaner, segelvatten och ”skogen”. Här bör kunna utveckla nätverk med våra Riksorganisationer som måste se Bohuslän som en intressant aktör under vår och sommarhalvåret.
Utanför kommunerna finns relativa goda möjligheter till externa bidrag, RF (Idrottslyftet), Allmänna Arvsfonden, Ungdomsstyrelsen och naturligtvis bland EU alla olika program.
Här har Regeringskansliet lyft fram särskilt Landsbygsprogrammets möjligheter:
”Satsning på aktiv fritid på landsbygden”
”500 miljoner kronor kommer går till bland annat insatser för attraktiva fritids- och rekreationsmiljöer på landsbygden, varav minst 50 miljoner kronor ska gå till en satsning på idrotts- och fritidsanläggningar. Till delar av totalsumman tillkommer också en offentlig medfinansiering”.
Detta var några spontana synpunkter jag vill framföra och ser fram mot mer kontakt mer…………..
Trevlig sommar önskar
Roland Joelsson
070-337 11 50