Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Tillväxt Norra Bohuslän önskar glad sommar!

Vilket år det har varit såhär långt. Mycket spännande har hänt, den maritima näringslivsstrategin är antagen och nu håller vi på för fullt med att få ut den, och sprida vetskapen om den till allmänheten. Bland annat har vi under våren producerat en informationsfilm som på ett enkelt och kul sätt förklarar vad en maritim näringslivsstrategi är för något, och varför den är viktig. Du kan se filmen här: https://vimeo.com/209873308

Samrådet för den Blå Översiktsplanen är också avslutat, nu ska alla synpunkter sammanställas och utvärderas. Vi vill rikta ett stort tack till alla som varit med och bidragit under resans gång.

Maritim utveckling i Bohuslän har också kommit igång ordentligt, och har haft en rad aktiviteter och möten för intressenter av olika slag. Bland annat ett besök hos Orust Shellfish musselodlingar för fiskare i Bohuslän och Vänern.

Nu drar också Almedalsveckan igång med en rad intressanta frågeställningar och föredrag. Bland annat kommer ett seminarium att hållas med rubriken ”Hur skapas konkurrenskraftiga Maritima Näringar?” Arrangörer är : Lighthouse, Föreningen Svensk Sjöfart, Maritimt Forum (tidigare Sjöfartsforum), Skärgårdsredarna, Svenskt Marintekniskt Forum, Sveriges Hamnar, Sveriges Skeppsmäklareförening. Läs mer om föredraget och övriga program här: http://www.almedalsveckan.info/

Passa på att njuta av vår vackra kust i sommar, Läs mer om vad som händer i respektive kommun nedan:

www.vastsverige.com/stromstad

www.vastsverige.com/tanum

www.vastsverige.com/sotenas

www.vastsverige.com/lysekil

Till hösten väntar nya spännande möten och aktiviteter. Låt oss återkomma om höstens händelser. Men innan dess önskar vi på Tillväxt Norra Bohuslän er alla en riktigt skön sommar, och tackar ödmjukast för denna första halva av år 2017.