Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Hav och Samhälle – Åtgärder för ett friskare hav

– Varje åtgärd är politisk! säger Lena Sommestad, landshövding i Halland. Varenda åtgärd kommer att slå olika; ingen åtgärd är neutral eller rent ingenjörsmässig. Svensk politik är väldigt rationellt baserad men i slutändan så är det dock val och beslut som måste fattas.

Ovanstående kan tyckas självklart men är viktigt att lyfta fram i en havsförvaltning och fiskeripolitik som ofta blir väldigt detaljerad, teknisk och komplicerad. Utöver detta så innehåller konferensen en trend i att åtgärder kommer bli utvärderade och förhoppningsvis evidensbaserade i de kommande perioderna.

15-16 oktober genomfördes Havsmiljöinstitutets årliga konferens Hav och Samhälle på Marstrand. En mötesplats och ett diskussionsforum där forskning och förvaltning möts. Under året som kommer skall åtgärder för både vattendirektivet och havsmiljödirektivet tas fram och samrådas kring samt kopplas till den kommande havsplanen.

Onsdagen avslutades med en väldigt bra och vacker film om skräp som flyter iland på stränderna i Bohuslän. Filmen är något så ovanligt som en skräckfilm med marknadsföringsinslag (mycket vackra bilder på Bohuslän). En bra balans belyser problemen i detalj men utan att tappa den som inte är så insatt. Sprid den gärna till alla ni känner.

/Carl

 

En kommentar om “Hav och Samhälle – Åtgärder för ett friskare hav

Kommentering är avstängd