Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Ett projekt med stöd ifrån EU’s regionala utvecklingsfond beviljat åt Tillväxt Norra Bohuslän. Projektet löper över 3 år och har en total budget på drygt 9 miljoner kronor. Projektet stöttar och skapar goda förutsättningar åt de maritima näringarna i Bohuslän.

Tillväxt Norra Bohuslän (Samverkansorgan för Strömstad, Tanum, Sotenäs och Lysekils kommuner) ska under 3 år driva projektet Maritim utveckling i Bohuslän (MUB). MUB är ett samverkansprojekt mellan Tillväxt Norra Bohuslän, Göteborgs Universitet, Svenskt Marintekniskt Forum och det Maritima klustret i Västra Götaland. 
 

Arbetet fokuserar på maritim turismutveckling men involverar även företag inom skärgårdstransporter och marina livsmedel. Innovationsarenan är central i projektet. Den ska ge företag möjlighet att utveckla sina verksamheter via affärs- och produktutveckling i samverkan med andra företag, forskning och offentliga aktörer.

Ett flertal insatser har gjorts inom gästhamnsutveckling, kunskapsturism, kusttransporter och marina livsmedel. En gemensam evenemangsstrategi för de fyra kommunerna är antagen och en evenemangshandbok för arrangörer publicerad på kommunernas hemsidor. 

Här kan du ladda ner:
Pressrelease Maritim Utveckling i Bohuslän
MUB-folder i pdf-format
Maritime development in Bohuslän – English information folder 

Kontakta projektledare
Carl Dahlberg
Mobil: +46 76 808 22 60
E-post: Carl.Dahlberg@lysekil.se

För mer information.

 

Uppdaterad av Bozzanova | 4 december 2018