Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Förlängt Projekt Maritim utveckling i Bohuslän 2.0

Glädjande nog har MUB förlängts i 1,5 år! Nu är Orust och Munkedal med de ursprungliga kommunerna Strömstad, Tanum, Sotenäs och Lysekil. Huvudfokus för projektet blir att ytterligare testa och utveckla affärscoacharbetet samt utveckla lokala företagsarenor. Huvudfinansiärer förutom kommunerna och Göteborgs universitet är Fyrbodals kommunalförbund och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Maritim Utveckling i Bohuslän del 1 var ett projekt med stöd ifrån EU’s regionala utvecklingsfond beviljat åt Tillväxt Norra Bohuslän. Projektet löpte under 3 år och hade en total budget på drygt 9 miljoner kronor. Projektets syfte var att stötta och skapa goda förutsättningar åt de maritima näringarna i Bohuslän. Vi har gjort denna film för att kortfattat summera projektet. Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla er som på olika sätt varit engagerade i projektet!

Arbetet fokuserar på maritim turismutveckling men involverar även företag inom skärgårdstransporter och marina livsmedel. Innovationsarenan är central i projektet. Den ska ge företag möjlighet att utveckla sina verksamheter via affärs- och produktutveckling i samverkan med andra företag, forskning och offentliga aktörer.

Ett flertal insatser har gjorts inom gästhamnsutveckling, kunskapsturism, kusttransporter och marina livsmedel. En gemensam evenemangsstrategi för de fyra kommunerna är antagen och en evenemangshandbok för arrangörer publicerad på kommunernas hemsidor.

Här kan du ladda ner:
Pressrelease Maritim Utveckling i Bohuslän
MUB-folder i pdf-format
Maritime development in Bohuslän – English information folder 

Kontakta projektledare
Carl Dahlberg
Mobil: +46 76 808 22 60
E-post: Carl.Dahlberg@lysekil.se

för mer information.

Uppdaterad av Carl | 21 april 2020