Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Workshop för ökad samverkan inom turism

Projekt Maritim Utveckling i Bohuslän bjöd in till en andra träff i delprojekt Kunskapsturism.

Den 13 mars träffades ett 30-tal aktörer inom turism från Strömstads-, Sotenäs-, Tanums- och Lysekils kommun i Lysekil för att delta i en workshop kring samverkan och paketlösningar inom turism. Målsättningen är att ökad samverkan ska bidra till att besökare väljer att stanna längre i norra Bohuslän.

Erfarenheter kring samverkan

Två företag som arbetar mycket med samarbeten var på plats och delade med sig av sina erfarenheter. Bettina Salesjö, från Strandflickorna Hotell och konferens i Lysekil, berättade om deras samarbete med upplevelseföretag och andra boendeanläggningar. Hon poängterade att det är viktigt att fokusera på det man är bra på och ta hjälp av andra när det behövs.

Maria Jämting, från Havets Hus i Lysekil, berättade om deras samarbeten – bland annat med Nordens Ark. Hon pratade också om vikten med attraktiva reseanledningar i våra kommuner för att locka besökare.

Gruppdiskussion  

Efter företagspresentationerna fick deltagarna möjlighet att diskutera vilken hjälp de behöver från projektet och kommunerna för att utveckla samarbeten och sin verksamhet. Det framkom bland annat att det finns ett behov av hjälp med digitalisering och marknadsföring, hjälp att marknadsföra evenemang i kommunernas informationskanaler och kortare handläggningstid för bygglov.

Dagen avslutades med gemensam lunch för de som ville. Där gavs ytterligare möjlighet till att mingla och knyta kontakter som kan leda till framtida samarbeten.

Projekt Maritim Utveckling i Bohuslän

Projekt Maritim Utveckling i Bohuslän skapar förutsättningar för små och medelstora företag att stärka sin professionalitet, hållbarhet och innovationskraft. Läs mer om Maritim Utveckling i Bohuslän