Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Maritima föredrag och kontakter

Swedish Maritime Day (8 april) lyfter fram flera marina branscher med olika utmaningar och möjligheter. Allt ifrån off-shore till vattenbruk. Det blir tydligt att här i vår region finns mycket kompetens och många som vill nyttja sig av havet.

Isabella Lövin svensk EU-parlamentariker med fokus på fiskefrågor talade om vikten av havsplanering och att man bör ha planer innan man tillåter exploatering. Hon gick även in på miljömålen och havsdirektivet som sätter ett mål om god status i alla EU’s hav fram till 2020. EU-kommissionen som intresserar sig för dessa frågor är inte nöjda med hur medlemsstaterna har hanterat detta område.

Chris Doyle ifrån ATA, diskuterade Sverige och framförallt Bohuslän ur ett äventyrsresandeperspektiv. Han menar på att potentialen här är otrolig och att ”soft adventure” växer stadigt samt genererar mycket intäkter till destinationen. Han menar på att destinationen Bohuslän inte konkurrerar med andra nationella destinationer utan aktörerna behöver se längre och utveckla lokala partnerskap och samarbeten.

/Carl