Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Inspirationsdag för maritimt kluster

Det maritima klustret börjar komma igång . Det finns en tydlig politisk vilja och en organisation för att främja maritima näringar på regional nivå. Universiteten och instituten är på. Näringsdepartementet är på väg med en maritim strategi och vill gärna ha input (maila Tomas Brolin).

På ett inspirationsmöte i Göteborg idag diskuterades utvecklingen och rollen för detta kluster. Deltagarna tog fasta på inspiration och positiva förslag och idéer om klustrets roll, organisation och kommunikation.

Klustret kommer samla forskare, näringsliv och offentlig sektor under 6 olika delkluster med gemensamma projekt, lobbying behov och innovationer. Förhoppningen är att detta skall generera tillväxt och stödja innovationer.

Maritima operationer och teknik, maritim turism och rekreation, havsförvaltning, marin bioteknik, marina livsmedel och marin energi är de olika delklustren. Varje kluster har en ägare och en offentlig ambassadör och en privat. Läs mer på www.vgregion.se

Det fanns en härlig energi och en vilja att skapa framtiden i gruppen. Den stora utmaningen blir nu att hitta tydliga värden för företag och entreprenörer så att klustret kan bli den förenande framgångsfaktor man önskar.

Till havs,

/Carl

En kommentar om “Inspirationsdag för maritimt kluster

  1. Ja, där har vi en massa kraft och kunskap att ta tillvara. Föreslår att vi nu tar kontakt med ambassadörerna för respektive delkluster; i mitt fall med ambassadörerna för marin energi!
    Genom detta samarbeta bör vi få mycket värdefulla inspel och kontakter för vårt fortsatta arbete.
    Tänker att dessa kontakter blir särskilt värdefulla för de kartläggningar vi planerar att genomföra inom våra olika fokus.

Kommentering är avstängd