Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Arbetet ger resultat – nu förenklas vattenbruket

I februari i år anordnade Maritima Klustret i Västsverige ett frukostseminarium i riksdagen. Seminariet handlade om hur man kan skapa nya jobb och hållbar matproduktion med hjälp av Vattenbruk, och vad som krävs för att kunna öka vattenbruket. Tillväxt Norra Bohusläns processledare Carl Dahlberg var moderator, och bland talarna fanns Kristina Sundell från SWEMARC, Harald Svensson – stf. generaldirektör för jordbruksverket och Emma Nohrén – riksdagsledamot.

Nu börjar insatserna ge resultat. Regeringen har gett uppdrag till Jordbruksverket att utreda förutsättningarna för en förenklad prövning av vattenbruksverksamheter. De ska analysera hur prövningen av vattenbruksverksamheter kan förenklas samtidigt som miljöskyddet bibehålls och vid behov föreslå ändringar.

”Det är kul när man märker att det vi gör faktiskt ger resultat, och att vi tillsammans har stor möjlighet att påverka” – Carl Dahlberg.

Läs mer om nyheten på Maritima klustrets hemsida: http://www.maritimaklustret.se/nyheter/regeringen-ger-jordbruksverket-i-uppdrag-att-forenkla-for-vattenbrukare-att-pa-tillstand/

Läs mer om vattenbruk här: https://www.tillvaxtbohuslan.se/vattenbruksutbildning/