Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Almedalen 2015 – Havets maritima möjligheter – driver utveckling och tillväxt i bohuslänska kustsamhällen.

Tillväxt Norra Bohuslän höll tillsammans med Svenskt Marintekniskt Forum ett seminarium på Almedalen 1 juli. Med på scen var Anders Carlberg, Västra Götalandsregionen, Anders Tysklind, Kosterhavets Nationalpark, Karina Linner, SMTF, Patric Grund, SMTF samt Elsie och jag ifrån Tillväxt Norra Bohuslän. Se seminariet här. 

Seminariet blev bra i ett vackert och fullpackat Visby. Vi diskuterade möjligheterna med maritima näringar och den centrala roll som hamnar av olika storlekar spelar för att ge dessa näringar möjligheter att utvecklas.

Almedalen var mycket intressant och spännande. Seminarier och möten sträcker sig över många områden och oftast är de mest givande seminarierna de i utkanten av ens kunskapsområde. Politik är viktigt i Almedalen men minst lika mycket handlar om kunskap och nätverkande.

Det är svårt att höras i Almedalen bland 3500 seminarier och 8 dagars möten men samtidigt är det otroligt tillgängligt. Alla seminarier är öppna för alla. Övriga möten är via inbjudan eller föranmälan. Sociala medier och webb gör dock att mycket är tillgängligt på distans och kan kommenteras på håll.

Vi tog chansen att göra detta till en övning i social media-strategi och har rapporterat via twitter, instagram, facebook och hemsida. Efter analysen kommer vi välja ut hur vi vill fortsätta höras.

Det kan vara svårt att vara virtuell och fysisk samtidigt…

/Carl

IMG_20150630_190212