Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Riksdagspolitiker gästade skärgårdsrådet

Bohusläns skärgårdsråd hade sin årsstämma på Smögen 19 mars.

Glädjande nog deltog tre riksdagspolitiker i en debatt i anslutning till stämman. Jan-Olof Larsson (S), Lars Tysklind (Fp) och Lars-Arne Staxäng (M) alla ifrån vår region, diskuterade tillväxtfrågor för skärgården så som infrastruktur, service, strandskydd, inkludering och skatter.

Några frågor med specifik bäring på Blå ÖP arbetet kom upp. Gränsvärdet för Tri-butyl Tenn (TBT) i muddermassor. Enligt en åhörare har detta sänkts vilket medfört att väldigt många småbåtshamnar som behöver underhållsmuddra får stora extrakostnader  då muddermassa måste gå till destruering. Även identitetsvärdet av ett  lokalt fiske kom upp samt en diskussion om begränsade fartygshastigheter i skärgården. Vi tar med frågorna till arbetet med Blå ÖP.

En annan möjlighet för landsbygden kan vara differentierade reseavdrag. Slopade reseavdrag i storstadsregionerna borde ju gynna både kollektivtrafik och relativt sätt öka landsbygdens konkurrenskraft. Men diskussionen om vad som driver tillväxt på vår landsbygd lär fortsätta. Förhoppningsvis kan vår organisation vara med och bidra till det.

debatt-liten