Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Nulägesbeskrivning Västerhavsplanen 2/4

Igår träffades ett hundratal tjänstemän och en del näringslivsföreträdare för att diskutera utkastet till nulägesbeskrivning för Västerhavsplanen. Nulägesbeskrivningen är för Västerhavsplanen vad programhandlingen är för Blå ÖP.

Fram till 30 maj så kan man komma med synpunkter (här) på justeringar till programmet. Beskrivningen bygger på rapporter ifrån 16 myndigheter och 80 kommuner samt samlad information ifrån Länsstyrelserna. På Havsportalen finns även underlaget till beskrivningen om man vill ha mer information om specifika bitar.

Nästa steg kallas Inriktning – ett dokument som kommer gå ut på officiellt samråd under 2015. Eva Rosenhall på Havs och Vattenmyndigheten är den person som är ansvarig för Västerhavsplanen.

Den 22 april så har gruppen bakom den nationella maritima strategin ett öppet diskussionsmöte i Uddevalla som alla är välkomna till. Förutom god mat och intressanta diskussioner kan nämnas att vi fick några första kontakter med försvarsmakten vilket kan underlätta kommande diskussioner med dem.

/Carl