Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

MUB besökte Sotenäs kommun och ”Smögens Fiske & Skärgårdsturer”

Den 24 januari besökte Renée och Carl Sotenäs kommun. Under en näringslivsfrukost presenterade de projektet Maritim Utveckling i Bohuslän. I samband med detta gjorde projektledarna även ett platsbesök på Smögens Fiske & Skärgårdsturer. Företaget kombinerar fiske med turism, och har ett flertal båtar. Man använder båtarna både till fiske av bland annat skarpsill, hummer och kräfta samt för fisketurer riktat mot turister.

Tommy Olofsson som driver familjeföretaget gav Renée och Carl en rundtur i verksamheten, och lyfte fram vikten av det lokala samarbetet. Han menar att det är en klar förutsättning för att lyckas. Exempelvis samarbetar de lokala företagen vid större bokningar och sällskap, då man går samman och stöttar upp med fler båtar. Man samarbetar även genom att rekommendera varandras verksamheter, Tommy levererar fisk och skaldjur till hotellen som i sin tur rekommenderar Tommys turer till gästerna.

Projektet Maritim utveckling i Bohuslän kan nu tillsammans med RISE/Livsmedelsaccelatorn erbjuda affärs- och verksamhetsutveckling, något som Tommy visade stort intresse för.

” Det är viktigt att ständigt utveckla sina verksamheter”, säger Tommy Olofsson.

Tommy Olofsson och Renée Daun