Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Lovéncentret firade 140 år och Boverket var på besök

På Tillväxt Norra Bohusläns agenda är det alltid fyllt av spännande händelser och givande möten. Den senaste tiden har man bland annat deltagit på 140-årsjubileumet av Lovéncentret. Sedan 1877 har forskare och studenter studerat den marina miljön vid forskningsstationen Kristineberg utanför Fiskebäckskil. I år uppmärksammas stationens historia genom historiska tillbakablickar samtidigt som det pågår ett arbete med att utveckla stationen till ett framtida forsknings- och innovationscenter. Läs Lysekilspostens artikel här: http://www.lysekilsposten.se/artikel/lovencentret-kristineberg-firade-140-ar/

Tillväxt Norra Bohuslän har också haft besök av Boverket. Anledningen till mötet var att Havs- och vattenmyndigheten har gett Boverket i uppdrag att ta fram en vägledning för kommunernas strategiska havs- och kustplanering och Boverket har nu påbörjat arbetet. Eftersom våra fyra kommuner har lång erfarenhet av att planera sitt havsområde och dessutom gör det som ett mellankommunalt samarbete så ser Boverket kommunernas och länsstyrelsens i Västra Götaland kunskap om hanteringen av intresseområdena i kust- havsområdet som en värdefull ingång i arbetet med vägledningen.

Under dagen diskuterade man bland annat om frågeställningar så som: Vilka kunskapsunderlag har kommunerna saknat? Finns det specifika allmänna intressen som det behövs vägledning kring? Hur har ni jobbat för att komma fram till frågeställningarna i Blå ÖP?

En givande dag för alla parter.