Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Intervju med Therese Lundqvist

Vem är du och vad har du för bakgrund?

Jag är uppvuxen på Kinnekulle, ett turistmål med gamla anor. Intresset för turismutveckling väcktes redan under skoltiden då jag började arbeta på Destination Läckö/Kinnekulle som turistvärd.

Utbildade mig på Kulturturismutbildningen i Lidköping med en påbyggnadstermin på Nya Zeeland. Efter examen har jag arbetat med marknadsföring och utvecklingsprojekt inom turism och entreprenörskap. Är idag anställd på Turistbyrån i Lysekil där jag ansvarar för den operativa verksamheten. Har också utbildat mig inom Business management på Dublin Business school. Jag har ett stort intresse för affärs- och destinationsutveckling.

Vad fick dig att söka till projekt Maritim utveckling i Bohuslän?

Jag tycker det är spännande med samverkan och kunskapsöverföring. Det är mycket viktigt för besöksnäringens utveckling anser jag.

Vad ska du göra i projektet?

Jag ska arbeta med att ta fram en gemensam evenemangsstrategi för Lysekil, Sotenäs, Strömstad och Tanum. Detta kommer jag att göra genom att titta på goda exempel, inventera hur arbetet sker idag och ta fram förslag på hur vi kan förbättra processerna. Vi vill tillgodose arrangörernas behov av stöd och tydlighet. Helt enkelt underlätta för dem. Förhoppningsvis leder detta till att vi får fler attraktiva och hållbara evenemang i området.

blogg-therese