Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Ingela Skärström – ny delprojektledare för Skärgårdstransporter

Maritim Utveckling i Bohuslän har fått en ny medarbetare, Ingela Skärström, delprojektledare för Skärgårdstransporter. Här svarar Ingela på några frågor.

Välkommen till projekt Maritim Utveckling i Bohuslän. Vad kommer du att göra i projektet?

Min uppgift är att arbeta med aktiviteter kring skärgårdstrafiken och se om det finns något vi kan göra för att underlätta och stimulera för fler skärgårdstransporter och fler aktörer inom den sektorn.

I projektbeskrivningen har vi fokus på att inventera vad det finns för varv och hur underhållsservicen för skärgårdsbåtar ser ut längs med kusten. Kompetensbehovet har vi också som ett tema och kommer eventuellt att anordna några aktiviteter kring kompetens och rekrytering av personal.

Sen har vi en önskan om mer resande på sjön längs med kusten och då samverkar vi med Turistrådet och deras satsning på ”Båtluff” och har bjudit in till träffar kring detta.

Vad har du för bakgrund?

Jag är företagare sedan många år och hjälper företag att utvecklas genom konsultinsatser och utbildningar. Mina kunder är både nystartade och mer väletablerade företag och organisationer.

Jag har i många år varit ordförande i Företagarna Strömstad och varit ledamot i Företagarnas regionstyrelse.

Vad fick dig att söka till projekt Maritim utveckling i Bohuslän?

Jag var med redan 2014 inför arbetet med den Blå Översiktsplanen inom Tillväxt Norra Bohuslän och var med och skrev ansökan till projektet så självklart är det många hjärtefrågor som drivs i projektet. Jag brinner lite extra för sjöfart och ville gärna se om det vi skrev om i ansökan faktiskt kan komma till nytta för kustsjöfarten.