Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök. Mer om kakor.
Hoppa till innehåll

Ett globalt krafttag för att rädda våra hav

Nu har den stora konferensen The ocean conference avslutats för den här gången. Konferensen hölls i New York mellan den 5 och 9 juni, och Sverige var tillsammans med Fiji medarrangörer. Konferensens fokus låg på ett av FN´s framtagna utvecklingsmål SDG 14 (Sustainable Development Goal 14). Målet SDG 14  handlar om att bevara och på ett hållbart sätt nyttja våra hav och marina resurser – allt för en hållbar utveckling.

En väsentlig del av konferensen var partnerskapsdialogerna där alla länder, organisationer och intressenter som deltog på konferensen hade möjlighet att delta och lyfta egna initiativ för att främja SDG 14. Bland annat talade vår egen kronprinsessa Victoria med starkt engagemang om vikten av den globala insatsen. ”Gör vad du kan, gör det klokt och viktigast av allt – gör det nu” sa kronprinsessan.

Under hashtagen ”SaveOurOcean twittrade deltagare flitigt, och vid en överblick av inläggen är det tydligt att många var starkt berörda av fakta som framkom under tal och diskussioner och att man tar ämnet på största allvar. Hoppingivande tycker vi på Tillväxt Norra Bohuslän.